Premier League analyse med fokus på kyniske United
Illustration
Generelle

Premier League analyse med fokus på kyniske United

I bloggen vil vi pege på årsagerne til Uniteds midlertidige succes, men du kan også hurtigt danne overblik i tabellerne, og se hvordan dit favorithold klarer sig!

Over 3/4 af målene i Premier League kommer via afslutninger fra det centrale område i feltet (Dangerzone). Vi zoomer nærmere ind på hvordan de engelske holds keepere forsvarer målet fra dette vigtige område samt hvor skarpe holdenes afslutninger er. 

United har ikke været svære at skabe chancer mod og forsvaret er fortsat ikke sammenspillet. Det fortæller bl.a. noget om forsvarsproblemerne, at Carrick er den United-spiller med flest kampe i midterforsvaret i de seneste seks kampe. Kun en gang i de seks sejre, har van Gaal givet genvalg i midterforsvaret - og i alt syv forskellige spillere er blevet brugt som midtstopper i de kampe! Det forstyrrer dog ikke de Gea som pt. har den højeste redningsprocent i Premier League, hvad angår skud fra Dangerzone. 

de Gea har den højeste redningsprocent, men han har også meget at se til! United har i alt haft 84 skud imod i Dangerzone. Southampton har kun haft 55 imod, City 68 imod og Chelsea 54 imod. Altså har United tilladt ca. 30 skud mere end Southampton og Chelsea tæt for mål! 

Er det så udelukkende de Geas mange redninger, der har givet United rent bord i de seneste seks kampe? Det hører også med til forklaringen at United har vist stor skarphed i modsatte ende. I de seneste seks kampe ligger scoringsgennemsnittet på 3,8 skud pr mål i Dangerzone (ligagennemsnit 5,1), og isoleret i de seneste tre har van Persie og co. kun brugt 2,6 skud! 

Altså 2,5 skud færre end der gennemsnitligt bruges i Premier League for at score i Dangerzone. United kravler altså gevaldigt op i både statistikker og i den samlede stilling, hvor man er på den Champions League-givende 3. plads og kun er fem point efter City på 2. pladsen. 

Hvad der ikke kan aflæses i tabellen, men også bør nævnes er at United er det skarpeste Premier League-hold uden for feltet! Kun 13 skud udefra skal de bruge for at score - næsten tre gange lavere end ligagennemsnittet på hele 33 skud for blot at score et mål. Arsenal er et af de hold som trækker gennemsnittet gevaldigt op - 122 afslutninger udefra og kun Girouds fantastiske overtidsscoring mod netop United, som den eneste noterede scoring uden for feltet.
.