Tonsser-jul: Bomber med internationalt snit
Illustration:Tonsser.com
Generelle

Tonsser-jul: Bomber med internationalt snit

Hver decemberdag frem mod jul præsenterer Tonsser.com i samarbejde med tipsbladet.dk en af dansk fodbolds spændende talenter.

Tipsbladet.dk og Tonsser.com har indgået et samarbejde, der bliver søsat med denne julekalender men som på sigt vil brede sig langt mere ud over de mange danske spændende talenter.

I Tonsser-jul vil der hver dag gemme sig en spændende ung U/17 eller U/19-spiller, som har gjort sig særligt bemærket i efteråret. Der er ikke nødvendigvis tale om de bedste spillere i Danmark på deres position, men spillere der er klar til at tage næste skridt og fortjener anerkendelse for deres præstationer. 

Den 23. og 24. har vi reserveret som julegaver til de danske landshold. 

Hvis der sidder nogle scouts, trænere, klubber og agenter derude. Så er dette julekalenderen I ikke vil gå glip af.

21. december 2014

 

★ Emil Riis Jakobsen

★ Angriber, Randers

★ Topscorer i U17 Ligaen

★ Profil: Se Emil Riis Jacobsens profil på tonsser.com

I U17 Drenge Ligaen har Randers haft en lidt blandet sæson. De er 14 point efter Esbjerg, der sætter farten efter de første 14 kampe. Forsvaret har sejlet lidt og lukket flest mål ind af alle hele sæsonen. I den anden ende har der dog ikke manglet noget, og Randers Freja er Ligaens femtemest scorende hold, kun overgået af FC Midtjylland og de tre tophold. Den gode Randers-offensiv ledes af Emil Riis, der med 15 mål i 14 kampe er delt etter på topscorerlisten.

Med 16 år på bagen udnytter Emil sin fysik til at komme til masser af chancer. Det har også fungeret for ham internationalt, og da Randers i juni 2013 var inviteret med til All Stars Cup-turneringen i Prag, viste han virkelig hvad han kan. 8 mål i 9 kampe, med kasser mod store hold som Marseille, Valencia og CSKA Moskva, var nok til at gøre ham til topscorer i turneringen, og det blev der også lagt mærke til på landsholdsniveau.

I sin U16-landsholdsdebut mod Østrig i oktober 2013 fik Emil lov at starte inde, og den beslutning retfærdiggjorde han prompte med sin første landsholdsscoring efter 58 minutters spil. Han har siden da spillet 6 U16-kampe og 2 U17-kampe, og hvis han fortsætte de gode takter, vil han utvivlsomt få mere spilletid på landsholdet, og formentlig også snart blive rykket op.