Ajax vinder sikkert til sidst
Benelux

Ajax Amsterdam var store favoritter, men måtte vente længe før sejren kom i land.

Ajax Amsterdam med både Lucas Andersen og Lasse Schöne i startformationen slog søndag Excelsior med 2-0, men sejren blev først sikret til allersidst, da danskerklubben først kunne fejre en føring med syv minutter tilbage af opgøret.

Således skulle Van der Hoorn hul på bylden i det 83. minut, da han udnyttede et koks i hjemmeholdets forsvar, til at sparke Ajax i front. Blot minuttet forinden var den hollandske spilelr sat på banen i stedet for Lucas Andersen.

Fem minutter senere slog Zivkovic så sejren fast, da endnu en dårlig beslutning i Excelsiors bagerste rækker førte til, at Lasse Schöne stod på kanten af feltet med bolden, hvor han med flot overblik fandt Zivkovic, der sikekrt sparkede bolden i nettet.

Sejren betyder, at Ajax følger med PSV Eindhoven i toppen af den hollandske liga, hvor danskerklubben har fire point op til førstepladsen.