Chelsea-sejr sender Sporting ud

Chelsea sejrede mod Sporting, som dermed ryger i Europa League, eftersom Schalke vandt 1-0 på udebane mod NK Maribor.

Sporting Lissabon skulle blot bruge et enkelt point for, at sikre sig avancement til ottendelsfinalerne for første gang i seks år, men det blev hurtigt en svær opgave på udebane mod Chelsea.

Der var nemlig blot gået seks minutter før at Ricardo Esgalo nedlagde Filipe Luis i eget felt, og så var der straffe til Chelsea. Cesc Fabregas udnyttede det kynisk, og så var Chelsea foran.

Sporting var ellers startet fint, og fortsatte de relativt gode takter mod et godt spillende Chelsea-hold, som kun tillod Sporting kontra-muligheder.

Efter 15 minutter viste Chelsea dog igen klasse. En fint holdopspil af englænderne, der via småspil fik ført bolden til André Schürrle, som på kanten af feltet, lavede en flot 180 graders vending og køligt sparker London-klubben på 2-0.

Det var ikke meget Sporting endte med at byde på i første halvleg, og holdene gik såmænd også til pause med en tomålsføring til hjemmeholdet.

Anden halvleg startede energisk og frisk. Sporting kom ud med klare intentioner om at sikre sig andenpladsen, og det startede godt. Efter 49 minutter er det nemlig venstrebacken, Jonathan Silva, der tæmmer en dårlig Chelsea-clearing og halvflugter portugiserne tættere på andenpladsen.

Kun fem minutter senere får Chelsea dog et frispark ikke lagt fra det venstre hjørneflag. Et indlæg blev slået ind, mens Gary Cahill snittede bolden videre, og så skulle John Obi Mikel blot sætte en fod på bolden for at gøre det til 3-1.

Herefter faldt kampen gevaldigt i tempo. Efter 82 minutter blev Fabregas udskiftet til fordel for debutanten Ruben Loftus-Cheek. Han endte dog ikke med at ændre på noget voldsomt, og kampen sluttede 3-1 på Stamford Bridge.

Nederlaget til Sporting betød, at de røg ud af turneringen grundet Schalke 04s sejr ude mod NK Maribor. Her vandt tyskerne på et mål i anden halvleg af den unge Max Meyer, som dermed sendte dem videre, mens Sporting må tage til takke med Europa League efter nytår.