Luiz Adriano med målrekord i storsejr

Der var åbent hus i forsvaret, da Shakhtar vandt 7-0 i Hviderusland.

Der blev sat ny scoringsrekord for en Champions League aften, da der blev scoret 40 mål i tirsdagens otte kampe. Syv af det mål blev scoret af det ukrainske mandskab Shakhtar Donetsk, da de ude mødte hviderussiske BATE Borisov, der ikke kunne svare igen, og derfor endte det med 0-7 på Borisov Arena.

Én mand løb dog med flere overskrifter end holdet. En gammel kending af dansk fodbold Luiz Adriano scorede hele fem mål i kampen, hvilket af ny rekord i Champions League sammenhæng. Aldrig før har en spiller scoret fem mål i en og samme Champions League-kamp.

Luiz Adriano var spilleren der på mest usympatiske vis, scorede mod FC Nordsjælland, da det danske mandskab tog imod Shakhtar i november 2012.

Det ukrainske mandskab startede med lyn og torden. Efter første helvleg stod der hele 0-6 på scoretavlen i Hviderusland, og allerede her havde Adriano banket fire mål i kassen, hvor det ene var på straffespark efter 28 minutter. Fra det 36. minut satte brasilianeren virkel turboen til, da han scorede et vaskeægte hattrick på kun otte minutter. Ganske imponerende bedrift.

I anden halvleg satte Shakhtar tempoet lidt ned, og derfor kunne Adriano banke sejren på plads med sit femte og ukrainernes syvende scoring på endnu et straffespark otte minutter før tid.

I gruppens anden kamp mellem FC Porto og Athletic Bilbao var der anderledes spænding om resultatet. Selvom spanierne ikke har imponeret i denne sæson, så formåede de at presse hjemmeholdet i kampen.

Der skulle da også gå stort set hele første helvleg, før dommeren for første gang kunne fløjte for scoring. Her var det hjemmeholdet fra Porto, der fik hul på bylden, da Hector Herrera sparkede portugiserne i front. dermed kunne de to hold gå til pause ved stillingen 1-0.

I anden halvleg svarede spanierne igen. Et lille kvarter inde i anden halvleg bragte Bilbao sig nemlig tilbage i opgøret, da Guillermo Fernandez udlignede den portusiske føring.

Sejren skulle dog ende på portugisiske hænder, da evighedstalentet Ricardo Quaresma sikrede sejren med en scoring et kvarter før tid.

Dermed er FC Porto førerholdet i Champions Leagues gruppe H med syv points for tre kampe, mens Shakhtar følger efter med fem points.