FC Nordsjælland vinder: Nu oppe på siden af FCK

FC Nordsjælland spillede sig højde med FCK ved at slå Silkeborg, der ikke har vundet i 13 ligakampe.

FC Nordsjælland understregede mandag aften, at det er Superligaens mest formstærke hold, og Farum-klubben har nu spillet sig helt ind i medaljeræset.

Mandag blev det på udebane 1-0 over Silkeborg - holdets tredje sejr i træk og den femte i seks kampe.

Dermed er Johannes Hoff Thorups mandskab på pointhøjde med FC København - begge har 46 point. Brøndby og FC Midtjylland topper med hver 52.

FCN spillede ikke nogen stor kamp, men udnyttede et forsvarskoks hos Silkeborg straks i anden halvleg, så Andreas Schjelderup blev matchvinder.

Omvendt ligger Silkeborg helt isoleret på sjettepladsen sidst i mesterskabsspillet med 29 point.

Kent Nielsens tropper har ikke vundet i Superligaen siden 20. oktober. Siden har holdet forladt banen uden at vinde i 13. ligakampe i træk.

Mandag var det generelt for fantasiløst, når Silkeborg angreb. FCN indledte derimod kampen ekstremt aggressivt og skabte to store chancer i de første minutter.

19-årige Zidan Sertdemir, der for første gang startede inde i en superligakamp, blev spillet helt blank efter flere førstegangsafleveringer, men keeper Nicolai Larsen tog sig af forsøget.

Kort efter tog Larsen sig også af et skud fra Andreas Schjelderup.

Underholdningen ebbede dog ud i første halvleg. FCN overlod meget initiativ til Silkeborg, som dog havde meget svært ved at skabe muligheder.

Den eneste store tilfaldt Callum McCowatt, hvis hovedstød blev reddet af Andreas Hansen.

Kort efter pausen måtte McCowatt lade sig udskifte. Han fik det skidt og lagde sig ned i græsset, men kunne dog selv gå fra banen.

Anden halvleg fik en meget levende start, hvor FCN, inden der var gået et minut, førte med 1-0.

Silkeborg-forsvaret var i gavehjørnet, og stopperne Joel Felix og Pontus Rodin lavede begge graverende fejl, så Schjelderup kunne smutte imellem og sparke udeholdet i front.

Målet åbnede op for kampen. Silkeborg fik mere snert i sine angreb i jagten på udligning, hvilket samtidig gav FCN plads til at slå kontra. I den periode havde begge hold chancer til at score.

Mads Larsen ramte stolpen for Silkeborg, der kort efter også blev tildelt straffespark, som blev trukket tilbage af VAR og flyttet uden for feltet.

FCN fik held til at trække tempo ud af kampen mod slutningen, men i tillægstiden var Silkeborg alligevel tæt på at udligne.

Jens Martin Gammelby blev spillet helt fri foran mål, men målmand Andreas Hansen reddede mesterligt for FCN.