Viborg stryger til tops i nedrykningsspillet

Viborg strøg til tops i nedrykningsspillet med smal sejr over Hvidovre, der ellers var inde i god pointstime.

Viborg sendte søndag Hvidovre et stort skridt nærmere nedrykning til den næstbedste række.

Optimismen var ellers begyndt at spire hos oprykkerne, men efter to sejre i de seneste to kampe blev Hvidovre på eget græs slået med 1-0 af formstærke Viborg.

Det betyder, at Per Frandsens Hvidovre-mandskab nu har otte point op til redning med fire kampe tilbage - og gabet vil vokse sig endnu større efter mødet mellem Vejle og OB mandag aften.

Viborgs Jakob Vester blev matchvinder, da han ti minutter før slutfløjt inde foran mål bankede et indlæg fra Daniel Anyembe i nettet.

Sejren betyder, at Viborg overtager den vigtige syvendeplads, der vil give adgang til en Europa Playoff. Rivalen Randers tabte i Lyngby og er nu distanceret med tre point.

Per Frandsen kunne fra bænken se sit Hvidovre-mandskab skabe et stort antal chancer med enkle midler.

Især indlæg ind mod Tobias Thomsen i feltet har vist sig som et kapabelt våben. Det var også tilfældet søndag, hvor angriberen med det stærke hovedspil flere gange var lige ved og næsten.

Det var nu gæsterne, der startede bedst og kom frem til mest i den første halve time. Den portugisiske tekniker Serginho havde to gode skudmuligheder, uden at det blev farligt.

Tilskuerne fik dog et lille gys efter en halv time, da Viborgs store angriber Anosike Ementa i en sekvens med to Viborg-forsøg var tæt på at dreje bolden i mål med hælen, men kuglen sprang udenom stolpen.

Herfra begyndte Hvidovre at kæmpe sig ind i opgøret, og frem mod pausen blev det til flere afslutninger, og det var også tendensen i begyndelsen af anden halvleg.

Efter godt en times spil fik værterne lagt et lille tryk på Viborg, hvor bolden efter en række gode kombinationer i gæsternes felt havnede hos Magnus Fredslund, der tordnede den over mål.

Kampen bølgede frem og tilbage, og det lå i kortene, at det hold, der først fik scoret, ville tage sejren.

Med et kvarter tilbage af opgøret blev Jakob Vester skiftet på banen for Viborg, og fire minutter efter indskiftningen brød han dødvandet og sikrede gæsterne alle tre point.