Esbjerg forværrer OB-krisen

Esbjerg spillede sig mandag over nedrykningsstregen i Superligaen med en 2-0 sejr hjemme over OB.

Opgøret blev indledt meget usikkert af begge hold, der stod højt på banen, men som spillede meget taktisk. Vi skulle helt frem til det 19. minut for at finde første gode mulighed, da Jakob Ankersen fra distancen sparkede tæt forbi.

Kort efter opstod en stor mulighed til gæsternes Martin Spelmann, der efter godt opspil kom alene igennem i feltet. Afslutningen sad dog lige på Martin Dubravka, der reddede hjemmeholdet. Som halvlegen gik steg presset fra de vestjyske værter, der kom tættere på.

Martin Pusic fik en glimrende mulighed fra kanten af feltet i det 28. minut, hvor Mads Toppel dog flot tog fra. Flot var det dog ikke, da Emil Larsen få minutter efter fældede Jeppe Andersen i feltet, der korrekt fik straffespark. Fra de 11 meter omsatte Jakob Ankersen sikkert, og bragte hjemmeholdet på 1-0.

Esbjerg dominerede frem mod pausen, hvor OB dog kom tæt på udligningen i de sidste sekunder. 1-0 blev dog stillingen ved pausen.

Efter pausen startede de to hold fysisk med mange dueller, men som halvlegen gik, steg underholdningen på ny. Jeppe Andersen fik første gode tilbud, inden Thomas Mikkelsen headede tæt forbi efter en times spil. Mads Toppel på mellemhånd skabte kort efter en stor chance til Robin Söder, der hamrede bolden på overliggeren.

Bedre gik det for Söder i det 66. minut, da han efter et flot forarbejde fra Pusic let kunne øge til 2-0.

I slutfasen opgav OB-mandskabet at jagte et resultat for alvor, og Esbjerg kunne kontrolleret følge kampens til dørs. 2-0 blev det til Esbjerg i en kamp, der sender værterne over nedrykningsstregen, mens OB fortsat er i problemer.